Promet in parkiranje

Policisti strožje nad voznike, ki zasedajo parkirna mesta invalidom
Policisti strožje nad voznike, ki zasedajo parkirna mesta invalidom

Slovenj Gradec, Čas ali Klugler?

02.12.2018 14:32 Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Policisti Policijske uprave Maribor bodo mednarodni dan invalidov ponovno obeležili tako, da bodo v ponedeljek, 3. decembra 2018, med rednim delom pogosteje nadzirali parkiranje na parkirnih prostorih za invalide.

Vozniki  motornih  vozil  pogosto  zlorabljajo  posebej  označene  parkirne prostore  za  invalide in na njih parkirajo svoja vozila, ki
niso  označena  s  predpisanimi  parkirnimi kartami. Na množičnost  teh  kršitev  pogosto  opozarjajo  tudi invalidi, invalidske organizacije in javnost.

Tudi  statistični  podatki izkazujejo, da je tovrstna problematika še vedno prisotna,  saj je bilo na območju PU Maribor v obdobju med 1. 1. in 21. 11.
2018,   ugotovljenih   62  kršitev  nepravilnega  parkiranja  na  parkirnih prostorih za invalide. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih kršitev
105.

Policija poziva vse voznike, naj vsaj na mednarodni dan invalidov, še bolje pa skozi vse leto, pokažejo več srčne kulture in ne parkirajo na teh mestih. Pozivu se pridružujemo tudi v našem uredništvu.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes